Nikki Kitsch

Spel och serie nördande skönhetsredaktör och krönikör för Divine Magazine, Prenumeraraaa!

Topp 5, bästa tvserierna just nu

Publicerad 2012-07-07 17:34:46 i Tvserier

Som seriefantast och erfaren marathon tittare tänkte jag lista de fem bästa tvserierna just nu (främst inom komedi genren), så till er som så som jag också drabbas av hjärnstillestånd varje gång ni hamnar framför en dator, eller till er som bara är trötta på Ernst och Allsång, här är topp fem!!
 
5) New Girl
 
Den något udda småskolefröken Jess flyttar efter ett något traumatiskt uppbrott in hos tre singelkillar. Trots hennes kroniska märklighet och förkärlek för varierande pyamasutstyrslar och de övriga kollektivmedlemmarnas egenheter blir de fyra ändå vänner, naturligtvis under lustiga former.
Jag vet inte om jag fastnade för serien för att jag känner igen mig i den något udda huvudkaraktären, för att vi på sätt och vis delar namn eller för att serien helt enkelt är urcharmig. Helt klart värt!
 
4) Dead like me
 
En inte helt ny serie (2003) som jag ändå tror många har missat. Humorn är svart, cynisk och subtil. Är du ett fan av 2 ½ men är detta troligtvis inte serien för dig. 18 åriga något bittra college drop-outen Gerorgia träffas i huvudet av en toalettsits och dör en omedelbar död. Frukta ej, ty här börjar serien. Som nyvärvad "grimreaper" (ingen aning om vad det är på svenska, liemannen typ kanske?) och en smula missnöjd med sitt nya jobb tar hon sig livet. Eller döden snarare.
 
3) True blood
 
Det är väl ingen vid det här laget som missat hypade serien True blood? Kanske har ni som jag inte gett den en chans på grund av rådande vampyrhysteri som mest kännetecknats av glittrande stalkers. Kanske längtar ni tillbaka till Anne Rices tid*! Ta er igenom de första avsnitten som jag upplevde som något fåniga, frågeställningar så som "va tusan ser de i henne? Hon är ju skitjobbig", "vem fan säger så?" och "det där är inte en normal konversation" kan komma att poppa upp men ta er igenom fas 1 och ni finner en fyndig, spännande serie full av intressanta karaktärer. Definitivt den bästa vampyrserien just nu! (Buffy kommer alltid vara nr 1)
 
2) Bored to death
 
HBO gör det igen, en fantastisk serie. Intelligent, cynisk, subtil och underdriven. Återigen kanske inte en serie How I met your mother fantasten skulle fastna för, men har du som jag en dragning till en lite svartare, diskretare humor är detta timmar väl spenderade. 
Jonathan Ames en stretande författare med skrivkamp och haschberoende ger sig av en impuls in i i detektivbranchen, i sitt nya dubbelliv finner han inte bara inspiration utan också hysteriskt roliga äventyr som garanterat genererar gapskratt. Med sidokaraktärer som lätt överviktiga serietecknaren Ray, fadersfiguren, chefen och sedan 60-talet haschrökande George är detta en serie vars karaktärer man lär känna och definitivt känner med! SE DEN!
 
1) Community
 

En helt klart underskattad serie som jag avfärdade, enbart för att den sändes på 6:an och har det där varma amerikanska kamerafiltret som oftast kännetecknar burkskratt och billiga skämt. Ack så fel jag hade.
Community är rolig. Hysteriskt rolig.
Men förutom att vara rolig är serien varm, vass, fiffig, full av homager och lurigheter. Serieskaparna har lyckats skapa en serie där man ständigt är övertygad om att det avsnittet man just sett är det bästa någonsin.
En samling udda karaktärer samlas på grund av olika misslyckanden i livet på ett komvux och bildar lite av en olycka en studiegrupp. På en skola ledd av en galen rektor med transvestitiska tendenser, en japansk spanska lärare och klasskamrater enbart kända under epitet så som "Starburns" och "Fat Neil" lovar jag att ni inte kommer ångra er**
 
*författare till Interview with the vampire som sedan blev film med Brad Pitt och Tom Cruise i huvudrollerna. För övrigt min favoritvampyr film.
** Seriens skapare har inför säsong 4 avgått. Fortsatt hög kvalitet kan således inte garanteras. Men jag tänker ge det en chans!!
 

Kommentarer

Postat av: A.

Publicerad 2012-07-07 18:50:24

Åh, ett tipsinlägg man kanske faktiskt får användning för nu när alla serier har säsongsuppehåll. Hade aldrig ens hört talas om Bored to death.

Men först ska jag se klart Breaking Bad!

Svar: Ah men va bra! =) Eller hur, säsongsuppehåll är smärtsamma! Breaking bad, den dyker upp lite nu och då, är den värd att undersöka tror du?
Nikki Kitsch

Postat av: A.

Publicerad 2012-07-07 21:27:22

Ja, det tycker jag! Men den blir lite tung att köra maraton på börjar jag märka.

Postat av: Rana

Publicerad 2012-07-09 13:34:43

dead like me har jag inte sett, ska genast kolla upp... men new girl är ju så himla himla fin och rolig och bra. love! schmidt!!! <3

Svar: Haha ja! Love the Schmidt, love the douchebag-jar!
Nikki Kitsch

Postat av: Sofia

Publicerad 2012-07-09 13:39:38

jag har bara sett på Ture Blood och New Girl av de serierna som du har på din lista och True Blood är en av mina favorit serier just nu. Men jag tycker att hela förta säsongen var lite halv seg :)New Girl kom jag aldrig så långt i men jag ska ta tag i den igen när jag får tid :)

Svar: Håller med, första säsongen var faktiskt lite seg! Men nu sitter jag varje måndag och letar efter senaste avsnittet! :P
Nikki Kitsch

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nikki Kitsch

Vet ni vad jag gillar? Böcker.. Och monster... Ibland böcker om monster. Om jag får måla lite ibland blir jag glad och jag tycker mer om regn än om solsken. Tv-spel är allvarliga saker och pilla för sjutton inte på min spotifylista!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela